Lily en opa Jim Platt krijgen dagje Duinrell aangeboden

Het duo wordt steeds bekender en de media volgen hen met belangstelling: Lily en haar grootvader Jim Platt. Dit tweetal loopt heel Voorschoten in het rond samen, maar dat is niet zo bijzonder. Wat hen zo bijzonder maakt is dat ze eigenlijk altijd voorzien zijn van een grijparm en een afvalzak en hun omgeving opruimen. Frisdrankblikje, plastic flesje, verpakking of snoepzak of ander op straat neergedaald zwerfafval, ruimen ze op en doen het waar dit thuis hoort: in de afvalbak. Uitvaartondernemer Michiel Spoor (De Horsten uitvaartverzorging) vindt dit zo’n goed initiatief dat hij Lily, opa Jim en nog een derde persoon een dagje uit naar Duinrell aanbiedt, met zakgeld erbij.

De activiteiten van Lilly en haar grootvader kregen een prominente plek op de voorpagina van Groot Voorschoten van 27 juli. “Zwerfafval hoort niet thuis in Voorschoten” luidde de kop en dat geldt natuurlijk niet alleen voor ons dorp, maar voor heel Nederland. Lilly maakt zich zorgen om het welzijn van de dieren, dieren kunnen van plastic en zwerfafval doodgaan. Opa Jim trok in zijn werkzame leven als geoloog de hele wereld rond en zag overal vervuiling en troep rondslingeren: “Daar kun je wat aan doen, begin gewoon eens met per dag drie stukjes op te ruimen, dat is een mooi begin.” Het initiatief van grootvader en kleindochter Platt trok de aandacht en de media vonden het interessant: van de Telegraaf tot Hart van Nederland, van Nederland Schoon tot RTV West, in de afgelopen maand werd dit prijzenswaardige initiatief verspreid en bekend gemaakt.

Dagje Duinrell cadeau
Uitvaartondernemer Michiel Spoor is het tweetal zeer erkentelijk voor hun werk bij en rondom de begraafplaats Rosenburgh: “Het is heel bijzonder wat Lilly en opa Jim doen. Wanneer mensen voor een uitvaart naar deze mooie en groene plek komen, is het fijn wanneer de omgeving schoon is. Zij doen dat uit zichzelf en voor ons allemaal. Dat vind ik zo goed dat we met De Horsten Uitvaartverzorging graag een dagje uit willen aanbieden, naar Duinrell. Dan kunnen ze samen ook ontspannen en van een attractiepark genieten, dat hebben ze echt verdiend.” Bij de overhandiging van de cheque geniet Lilly samen haar moeder en grootvader al van het dagje uit in gedachten: “Wat leuk, hartelijk dank.” De negenjarige is dol op haar opa: “Hij is ook de beste kok van de hele wereld!” En terwijl Lilly’s moeder en opa Jim nog even met Michiel Spoor en Groot Voorschoten napraten, pakt Lilly de grijptang en ‘scoort’ weer een paar plastic flesjes in de bosschages bij Rosenburgh, voor haar gaat het werk gewoon door.

Dit artikel verscheen in Groot Voorschoten, editie 69, week 35 2017. Tekst: Geert de Rijk, foto: Carla Esser.

De Horsten Uitvaartverzorging - Lily en opa krijgen dagje Duinrell

V.l.n.r.: Lily en opa Jim Platt met uitvaartondernemer Michiel Spoor

Delen

 

Terug